Parvekeideoita pikkubudjetilla 

Parvekeideoita pikkubudjetilla

Parveke, tuo mahdollisuuksien nurkka talossasi tai asunnossasi. Mahdollisuudet voivat tarkoittaa myös rahanmenoa, mutta pienellä budjetilla on mahdollista saada mukava parveke aikaiseksi. 

Tässä artikkelissa viljelemme mieleesi parhaat parveke ideat, joita hyödyntämällä voit löytää oman tyylisi pilkkahintaan. Sisusta parvekkeesi ennennäkemättömällä tavalla ja tee siitä vaikuttava oleskelupiste vähällä ajalla ja vielä vähemmällä rahalla. Artikkelimme ohjaa sinua oikeaan suuntaan, kun olet miettimässä mitkä parveke ideat ovat juuri sinua varten ja mitkä eivät. Ota rentouttava asento ja lue eteenpäin.

Kukkia ja kasveja elävöittämään

Kukkaruukut saavat ihmeitä aikaan. Valitsemalla oikeat värit, saat kukkaruukkujen avulla parvekkeen vaikuttamaan raikkaammalta. Kukkaruukut ovat erityisen mukavia parvekkeella. Jos tuntuu että ne vievät liikaa tilaa, laita ne kaiteen varrelle, tai sitten vaikkapa pöydälle tai jos mahdollista, ripusta ne kattoon roikkumaan. Mukavuutta lisäävät myös viihtyisät, helposti siirreltävät ja pehmeät istuimet. Niiden avulla parvekkeestasi tulee mukava paikka lukemiselle ja vaikkapa teen ryystämiselle. Sadekauden aikana istuimia on järkevä siirtää pois mahdollisten sadepisaroiden alta, jotta ne eivät pääse homehtumaan tai muuten vaurioitumaan. Istuimia on hyvä koristella mukavilla tyynyillä ja muutamalla kasvilla.

Vanhat huonekalut (esimerkiksi nojatuolit) voidaan helposti ottaa hyötykäyttöön, kun ostaa niiden päälle kankaiset suojapussit haluamillaan väreillä ja kuvioilla. Parvekkeen tuolin voi helposti puolestaan koristella tyynyillä. Tuolit voidaan myös ympäröidä kasveilla, jotka tuovat hienoa tunnelmaa parvekkeellesi. 

Parveke voi toimia myös etätyöpaikkana – hyvät parveke ideat käsittelevät luonnollisesti myös etätyötä, jonka suosio on räjähtänyt viime vuosina. Työpöydän voi ympäröidä kasveilla ja sen seuraksi sopii sopivan kokoinen, pienehkö tuoli. Ja jos haluat vain rentoutua parvekkeella, siirrä huonekalut pois. Parasta tietenkin, jos ei tarvitse siirtää tuolia tai pöytää, vaan jos voit taittaa sen niin tässäpä optimaalisin ratkaisu. Taittuvat pöydät ja tuolit ovat hienoja tuotteita pikkubudjetin parvekkeelle – ja itse asiassa pikku parvekkeelle yhtä lailla. 

Pieneen budjettiin sopivat hyvin myös bambuseinät. Niiden värit ovat rauhoittavia ja tyylikkäitä. Kaiken lisäksi ne sopivat erilaisiin sisustustyyleihin. Pienen budjetin parveketta on hyvä hyödyntää myös harrastuksiin. Eritoten silloin jos muussa asunnossasi on vähän tilaa, voi parvekkeesta tulla oma huone harrastusten toteuttamiseen. Samoin jos asunnossasi on vähän tilaa kasveille, on parveke oivallinen pienen puutarhan korvikkeena. 

Sisustus vaatii suunnitelmallisuutta 

Kuten mikä tahansa sisustusprojekti, onnistunut parvekkeen tai terassinkin uudistaminen alkaa suunnitelmasta. Ennen kuin hankit parvekkeen täyteen tavaraa, aloita budjetin laatiminen.  

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä on se, että kuinka paljon sinulla on varaa käyttää? Kun olet selvittänyt tämän seikan eli sen, mihin sinulla on varaa, pysyvät suunnitelmasi melko varmasti oikeilla raiteilla tai ainakin sinnepäin. 

Muista myös se, että pakko ei ole ostaa kaikkea kerralla. On hyvä säästää ja ostaa 1 – 2 asiaa kerrallaan. Samalla näet minkä verran parvekkeelle mahtuu, etkä tuki sitä tavaroilla ja elementeillä heti alkuvaiheessa.  Kun olet budjetin saanut ratkaistua, pohdi kunnolla kuinka aiot parveketta käyttää. Haluatko parvekkeen rentoutumista varten, aamiaisia tai muita päivän ruokailuja varten, haluatko kasvattaa kukkia tai kasveja – tai mahdollisesti kaikkia näitä? Kun tiedät mihin parvekkeen tarvitse, voit välttää rahan tuhlaamista sellaisiin asioihin joita et oikeasti tarvitse. 

Parvekkeen sisustamisessa on myös olemassa tyyliseikkoja. Haluatko parvekkeen näyttävän boheemilta tai minimalistiselta, näin niin kuin esimerkkinä? Päätä joka tapauksessa tyylisi, ennen kuin lähdet ostamaan tavaraa parvekkeellesi. Tällä tavalla vältät tuhlaamasta rahaa myöskään sellaiseen, joka ei sovi siihen tyyliin minkä haluat parvekkeelle.