Kuinka tehdään kauhumeikkejä lapsille? 

luuranko meikki

Lapset pitävät kummitustarinoista ja kevyistä kauhutarinoista, eikä niissä mitään vikaa olekaan, päin vastoin. Joskus on juhlissa mukava yllättää lapset kauhuteemalla ja tarjota heille mahdollisuutta kasvomaalaukselle, jossa taiotaan kasvoille vaikkapa luuranko meikki, zombie meikki tai jokin muu kauhuteemainen meikki. 

Tässä artikkelissa annamme parit kätevät ohjeet kauhumeikkien tekemiseen. Ensimmäisenä käsittelyyn pääsee zombimeikin teko!

Zombi vai Zombie? No elävä kuollut kuitenkin!

Zombie-meikki lapsille on erittäin helppo eikä siihen kulu paljon aikaa. Se on myös siitä hyvä meikkityyli, että pienin muutoksin onnistuu vaikkapa perustavanlaatuinen luuranko meikki. Tähän meikkiin tarvitset gelatiinia erikoistehosteiden (kuten haavojen tekoon), meikkisienen, eyeliner silmien rajaukseen, huulipunaa ja tekoverta sekä sopivan väriset meikit kasvoille.  

Aloita valmistelut ensin pesemällä kasvot saippualla ja vedellä. Zombimaisen vaikutelman aikaansaamiseksi voit tehdä gelatiinilla haavoja, puremajälkiä, verisiä viiltoja ja niin edelleen. Tämä kannattaa tehdä meikkauksen aikana, ennen kuin olet meikannut vielä yhtään. 

Peitä kasvot valkoisella maalilla sienen avulla. Anna värin kuivua kokonaan. Lisää tummia ympyröitä tummalla eyeliner-kynällä. Häivytä reunat punaisella tai violetilla varjostusmeikillä. 

Sekoita tämän jälkeen poskiin mustaa maalia luodaksesi onteloita. Levitä sitten halutessasi tummaa huulipunaa, sekä piirrä sienellä verisen näköisiä naarmuja. Tekoverta kasvolle roiskuttamalla saat vieläkin kauhistuttavamman efektin. 

Vampyyrimeikki on sekin suosittu lasten keskuudessa 

Vampyyrit, nuo vanhat verenimijät ovat edelleen suosiossa ja lapsetkin pitävät niistä. Vampyyrimeikin tekemiseen tarvitset valkoista meikkiä kasvoihin, tekoverta, punaista huulipunaa, punaista luomiväriä tai poskipunaa, eyelinerin ja tekohampaat. 

Ensiksi on hyvä levittää valkoista kasvoväriä kauttaaltaan kasvoille. Käytä hiilenväristä luomiväriä silmäluomille ja vetele sitä kulmakarvoihin asti. Sitten sen jälkeen on hyvä levittää punaista poskipunaa tai punaista luomiväriä silmien alle – tällä tulee hyvä efekti. 

Mustalla luomivärillä tulee tämän jälkeen vetää rajaus ala- ja yläluomeen. Käytä myöskin mustaa ripsiväriä ripsiin. Huulille tulee jokatapauksessa laittaa punaista huulipunaa, koska vaalea iho ja punaiset huulet tekevät hyvän kontrastin. Huulten reunoille on järkevää ripotella tekoverellä tai ainakin muutamilla pisaroilla. Hampaisiin vain vielä tekovampyyrihampaat, joita löytyy esimerkiksi pilailu- ja naamiaisasuliikkeistä. Jos puuttuu dramatiikkaa, kulmakarvoja maalaamalla saa hienon ilmeen pienellä vaivalla, mutta älä tee niistä naurettavan näköisiä. 

Mitä tulee muistaa lasta meikatessa

Lapsella on herkkä iho, joten muista nämä neuvot ennen kuin laitat erilaisia maaleja hänen iholleen. 

Ensinnäkin tulee muistaa, että lapsen iho on ensin kosteutettu ennen meikkaamista. Siksi on hyvä levittää kosteusvoidetta tai öljyä, kuten manteliöljyä, koko kasvoille ja kaulalle. Meikin voi myös paremmin poistaa tämän avulla myöhemmin. 

Vesipohjaiset meikit ovat siitä hyviä, että ne on luotu luotu herkkää ihoa ajatellen. Vesipohjaista meikkiä käytetään samalla tavalla kuin vesivärejä. Se kostuteaan ja sen jälkeen levitetään sienen tai siveltimen avulla.  Muista välttää liimojen tai liimautuvien elementtien, kuten tekoripsien, tarrojen tai vastaavien käyttöä. Ne voivat olla iholle vaarallisia. 

Muista myös poistaa meikki ja puhdistaa kasvot hyvin ennen lapsen nukkumaanmenoa. Tämä onnistuu parhaiten, kun levittää puhdistusmaitoa tai mietoa meikinpoistovoidetta. Sen jälkeen meikki voidaan poistaa pumpulipallolla hankaamatta. Lopuksi kasvot pestään saippualla ja vedellä. Tämän jälkeen taas on suositeltavaa levittää uudelleen kosteusvoidetta, jotta iho ei kuivu.  

Näillä vinkeillä onnistuvat hienot kauhumeikit, mutta niin onnistuu myös meikin oikeaoppinen poistaminen ja sekä ihon ärsytysten ennalta ehkäisy. Samalla voit opettaa lapsellesi ihon hoitoa, että hekin oppivat ettei kasvoille kannata roiskaista aivan mitä maalia tahansa. Hyviä kauhuhetkiä sinulle ja lapsellesi!