Sivun kuva Taidetta katevasti jokaiseen kotiin - Taidetta kätevästi jokaiseen kotiin

Uudista kotiasi taiteen avulla, sillä taide monimuotoisuudessaan kuuluu jokaiseen kotiin. Kevätsiivousta tehdessä on hienoa uudistaa kotia uusien huonekalujen, peilien tai vaikkapa taiteen avulla. Taide, kuten olohuoneen parhaimmalla paikalla oleva taulu on usein se ensimmäinen, jonka sekä itse että vierailijat huomaavat. Abstraktit taulut, luontoa tai kukkia kuvaavat taideteokset, värikkäät akvarellit tai upea grafiikka saavat uutta henkeä tilaan kuin tilaan. Suotta ei sanota, että taiteen avulla uudistaminen kannattaa, sillä taide tuo iloa ja hyvää mieltä. Taide kuuluu ihan jokaiselle, olet sitten taiteen harrastaja tai luun kova ammattilainen.

Hanki sellaista taidetta, josta pidät

Taidetta löytyy jokaiseen makuun ja taiteen valinnassa apuna ovat monet erikoisliikkeet. Lahden alueella taiteen harrastajaa auttaa muun muassa jo vuonna 1941 perustettu Eskolan Kehysliike. Lahdesta löytyy sekä pitkään palvelleita taideliikkeitä että myös taidelainaamoita ja taidegallerioita. Kannattaa siis lähteä tutustumaan yksin tai vaikkapa yhdessä perheen tai ystävien kera. Liikkeiden aukioloajat löytyvät helposti verkosta, joten ei muuta kuin tutustumaan.

Erilaisia maku- ja taidesuuntauksia on olemassa todella paljon, mikä on todella hieno asia! Jokaisella saa olla oma maku taiteen suhteen, mikä sen mukavampaa, ei juuri mikään. Tarjolla on idyllisiä maisematauluja, abstrakteja maalauksia, tarkkoja muotokuvia, valokuvia nykypäivästä ja menneestä sekä värikkäitä akvarelleja. Kehystä taide mielesi mukaan asiantuntevasti ammattitaitoisen kehystäjän avulla. Tiesitkö, että kotisi parhain katseenvangitsija on erilaisten tilastojenkin mukaan juuri mikäpä muu kuin perinteinen taulu?

Sisustamisessa tärkeää on, että tietää mitä haluaa ja luottaa rohkeasti omaan makuunsa. Kokeillakin kannattaa ja leikkiä taiteen avulla. Taide ei ole milloinkaan vakava, vaan iloinen asia.

Muistathan, että oikeanlaisilla kehyksillä on huomattava merkitys kokonaisuuden suhteen. Kehykset ikään kuin tuovat taulussa olevan sanoman tuplasti esiin.